23948sdkhjf

Ålö utvecklar frontlastare ihop med Sigma

En studie där utrustningen har utsatts för tuffa tag ligger till grund för en produktlansering inom en snar framtid.
Ålö är ett bolag som tillverkar frontlastare och redskap för jordbrukstraktorer. Man har även utvecklat ett integrerat datorstyrsystem som finns med i den senaste generationen av frontlastare, och det ligger till grund för en studie som företaget gjort tillsammans med Sigma. Det framkommer i ett pressmeddelande.

I projektet utsatte man flera typer av elektriska kontaktdon för påfrestningar som är vanliga i en frontlastares vardag. Detta innefattar saltlösningar, kyla och mekaniskt slitage. Man testade även att på artificiellt vis skynda på förändringsprocessen med korrosionsprocesser och detta gjordes med hjälp av en extern tredjepartsleverantör.

Själva testet utfördes i en av Ålö uppförd testanläggning där man skapade en repeterbar och verklighetstrogen testmiljö med CAN-buss, fordonsdator, olika kretsar och driftsfall. Flera hundra mätningar togs upp på de elektriska CAN-signalerna och dessa utvärderades därefter och jämfördes.

Resultaten kommer nu att användas för utveckling av en helt ny frontlastare som ska lanseras inom en snar framtid. Den ska möta framtidens krav, och samtidigt bli smartare och smidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062