23948sdkhjf

Biosensor: Kvartalsrapport

Kvartalsrapport 2, januari - juni 2008
Biosensor

Kvartalsrapport 2, januari - juni 2008

HALVÅRET JAN-JUNI 2008 *
- Omsättning 3,8 mkr (1,5 mkr)
- Bruttoresultat 1,8 mkr (0,6 mkr)
- Rörelseresultat -14,1 mkr (-14,7 mkr)
- Resultat före skatt -13,8 mkr (-14,8 mkr)
- Resultat per aktie -0,03 kr (-0,04 kr) före och efter utspädning

KVARTAL 2, APRIL-JUNI 2008*

- Omsättning 2,6 mkr (0,4 mkr)
- Bruttoresultat 1,3 mkr (0,2 mkr)
- Rörelseresultat -7,3 mkr (-7,3 mkr)
- Resultat före skatt -7,1 mkr (-7,0 mkr)
- Resultat per aktie -0,02 kr (-0,02 kr) före och efter utspädning
- Soliditet 77% (78%)
- Likvida medel 13,3 mkr (10,0 mkr)
- Antal anställda under perioden uppgick till i medeltal 23 (18) personer, varav 17 (18) i moderbolaget

* Dotterbolaget, Biosensor GmbH, förvärvades den 1 november 2007 och ingår i koncernen per den 30 juni 2008. Jämförande uppgifter från föregående period avser moderbolaget.
VÄSENTLIGA HÄNDELSER

- Försäljningen under perioden är högre än jämförande period föregående år. Även bruttoresultatet är bättre än föregående period.

- Under kvartalet har tullen i Australien har lagt en order på ytterligare fem BIOSENS® system, för simultan detektering av narkotika och sprängämnen. Ordern kombineras dessutom med ett uppgraderingspaket av deras befintliga 20 utrustningar. Det är tredje gången som australiska tullen beställer Biosensors utrustning och de har använt BIOSENS® systemen i nästan 3 år på flygplatser och i hamnar.

- University of Konstanz i Tyskland har beställt ett Biosensor system efter en omfattande utvärdering. Universitetet som ingår i ett s.k. "Excellence Cluster" omfattar sex universitet och är klassat i Tyskland som ett "highest quality research consortium". University of Konstanz skall använda utrustningen för forskningsändamål för utveckling av nya och mer effektiva läkemedel och detta är en helt ny marknad för Biosensors produkter.

- Biosensor har erhållit sin andra beställning av ett BIOSENS® system från den engelska polisen. Denna utrustning skall användas för narkotikadetektering, och är ett resultat av tester som genomfördes under den gångna hösten.

- Under perioden har Biosensor erhållit en första beställningen till ett stort svenskt rehabiliteringscenter, Hassela Gotland. De goda rehabiliteringsresultaten har gjort dem riksbekanta och vägledande med sitt arbete i branschen.

- Förvärvet av Biosensor GmbH genomfördes den 1 november 2007 och integrationen av den tyska verksamheten har gått mycket bra. Teknikutvecklingen i Tyskland fortlöper enligt plan och gemensamma projekt har påbörjats i de svenska och tyska verksamheterna.

- BIOSENS® systemet har kvalificerat sig att ingå i det s.k. ESTHER projektet, där europeiska polisen genomför tester av drogpåverkade bilförare i sex europeiska länder.

- Tester av bolagets detektionsutrustning genomförs för tillfället på tolv olika platser runt om i världen.

- Årsstämman den 14 maj 2008 bemyndigande styrelsen att besluta om att genomföra kvittningsemission avseende delbetalning av Biosensor GmbH samt att genomföra emission av maximalt 45 000 000 A-aktier.

- Efter periodens utgång har den svenska Kriminalvården beslutat att hyra sex system för droganalys genom svett-/salivprover. Ordern har erhållits efter omfattande tester i Kriminalvårdens regi och har möjliggjorts efter de förändringar i lagstiftningen som genomfördes i april 2008.

REDOVISNINGSPRINCIPER
Kvartalsrapporten har upprättats i enlighet med IAS 34 och RR31. Redovisningsprinciper för moderbolaget är oförändrade från årsbokslutet 2007. Koncernredovisningen har upprättats i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS).

Kvartalsrapporten har inte granskats av bolagets revisorer.

ALLMÄNT
Biosensor Applications® är ett svenskt företag beläget i Solna. Bolaget är noterat på AktieTorget. Biosensor erbjuder en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Simultant detekteras både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder med mycket låg grad av falsklarm. Biosensors kunder finns inom polisväsende, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen.

Kommande rapporttillfällen: delårsrapport tre 26 november 2008, bokslutskommuniké i februari 2009.

Solna den 29 augusti 2008,

Styrelsen

För ytterligare information kontakta: Bengt Hagander, VD +46 8 706 75 00.
www.biosensor.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109