23948sdkhjf

Tredje generationens Actros gör entré

– Stjärnan förfinas ytterligare. Mercedes-Benz Sverige lanserar nu den tredje generationen av den framgångsrika Actros.
Mercedes-Benz Sverige lanserar nu den tredje generationen av den framgångsrika Actros. Totalekonomi, komfort och säkerhet har förfinats på inte mindre än 38 punkter. För första gången i det tunga segmentet är nu den helautomatiska växellådan Mercedes PowerShift standardutrustning. Sedan introduktionen 1996 har över en halv miljon Actros producerats. Actros skrevs nyligen in i Guinness Book of Records som världens mest bränsleeffektiva lastbil i klassen 40 ton.

Sedan introduktion 1996 har Actros drivit utvecklingen för lastbilar i det tyngre segmentet och samtidigt utnämnts till Årets Lastbil vid två tillfällen. Generation tre av Actros har tagit det framgångsrika konceptet och förbättrat det ytterligare.

– Våra kunder som idag kör Actros har lovordat dess komfort, säkerhet och låga servicekostnader. Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda dem nya Actros, där alla de egenskaper som uppskattas av våra kunder har utvecklats och förbättrats ytterligare, säger Martin Nilsson, försäljningschef lastbilar på Mercedes-Benz Sverige.

Mercedes PowerShift 12-växlade växlingsautomatik är standardutrustning i samtliga landsvägsversioner av Actros. PowerShift utgör en viktig pusselbit för totalekonomin i Actros då den bidrar till både bränslebesparande körning och mindre slitage. Samtidigt uppskattas växlingsautomatiken av chaufförerna och bidrar till en högre komfort.

– Actros har sedan introduktionen betraktats som måttstocken i det tunga segmentet. Unika egenskaper som Active Brake Assist och PowerShift lämnar konkurrenterna långt efter. Mercedes-Benz driver miljöutvecklingen vilket rekordet för de lägsta koldioxidutsläppen och förbrukningen i Guinness Book of Records visar. Kombinationen av en effektiv avgasrening med BlueTEC och låg dieselförbrukning gör oss väl rustade för framtiden, fortsätter Martin Nilsson.

Kollisions- och körfältsrelaterade olyckor utgör de vanligaste olycksorsakerna för tunga lastbilar. Actros är den enda lastbil som går att utrusta med Active Brake Assist. Det aktiva bromssystemet, med avståndsbedömning, blir därmed ett viktigt hjälpmedel att undvika de vanligaste olyckssituationerna. Vidare har Mercedes-Benz utvecklat Telligent-system för körfältsassistans och stabilitetsreglering som finns att tillgå på nya Actros.

– Den aktiva och passiva säkerhetsutrustningen gör nya Actros till den säkraste lastbilen genom tiderna. Olyckor bidrar till kostnader för både samhälle och åkerier och där kan Actros aktivt bidra med sänkta kostnader. Vi har sett en utveckling i bland annat Tyskland, där försäkringsbolag sänkt premierna för åkerier som utrustar sin lastbilsflotta med Top Safety Pack, ett utrustningspaket som innehåller samtliga av Mercedes-Benz säkerhetsutrustningar. Sammantaget innebär det att investeringar i säkerhet snabbt lönar sig, säger Zoran Stojanvic, produktspecialist, Mercedes-Benz.

Actros har återigen satt standarden för komfort i tunga lastbilar. En av nyheterna för nya Actros är exempelvis den bekväma sovbädden, med steglös nivåreglering, vilket möjliggör en bekväm sovställning även om bilen står på en ojämn parkeringsplats.

Samtliga versioner av Actros kommer att utrustas med rena och effektiva BlueTEC-motorer. Motoralternativen består av både V6:or och V8:or med effektuttag från 235 kW/320 hk till 440 kW/598 hk.

Actros kommer att finnas tillgänglig från och med 20 augusti 2008.

För mer information, kontakta:

Martin Nilsson, Försäljningschef lastbilar
Mercedes-Benz Sverige AB
Tel: +46 406 71 84 32
Mobil: +46 706 50 84 44
E-post martin.nilsson@daimler.com

Zoran Stojanovic, Produktspecialist lastbilar
Mercedes-Benz Sverige AB
Tel: +46 8 477 22 40
Mobil: +46 705 93 87 12
E-post: zoran.stojanovic@daimler.com

Anders Börgdal, PR/Brand Manager
Mercedes-Benz Sverige AB
Tel: +45 337 853 57
Mobil: +46 703 195 846
E-post: anders.borgdal@daimler.com

Om Mercedes-Benz Sverige AB kommersiella fordon:
Mercedes-Benz Sverige AB ingår i Daimler-koncernen – en av världens största fordonstillverkare med närvaro på fem kontinenter. Mercedes-Benz Sverige AB:s kommersiella avdelning utvecklar, tillverkar och marknadsför lastbilar och transportbilar. I Sverige och Danmark är Daimler ett av de största företagen på fordonsmarknaden med huvudkontor i Malmö och Köpenhamn


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109