23948sdkhjf

Sensys Traffic AB: Delårsrapport

Halvårsrapport för Sensys Traffic AB (publ) Januari - juni 2008
Sensys Traffic AB

Halvårsrapport för Sensys Traffic AB (publ) Januari - juni 2008
2008-08-21 13:44
- Periodens nettoomsättning uppgick till 17,8 mkr (39,9).
- Resultatet före skatt blev -7,1 Mkr (-1,9).
- Periodens resultat blev -5,1 mkr (-1,4).
- Resultatet per aktie uppgick till -2 öre (-1).
- Kassaflöde per aktie uppgick till -2 öre (0)

Allmänt
Sensys Traffic utvecklar, producerar och marknadsför sensorer som byggs in i system för trafikinformatik. Systemen används främst för mätning och registrering av hastighetsöverträdelser och körning mot rött ljus.

Under det andra kvartalet erhölls en order på 177 mkr från Telvent för det sedan tidigare pågående projektet i Saudiarabien. Vidare tecknades ett kontrakt med Beams Trading på 60 mkr för leveranser till polisen i Dubai. Bedömningen är att huvuddelen av dessa båda projekt kommer att levereras och resultatavräknas under andra halvåret 2008. Sammantaget innebär detta att årets omsättning bedöms överstiga 250 mkr med bibehållna marginaler.

Sensys har, med innevarande orderstock, ytterligare förstärkt sin position som en internationellt ledande aktör inom avancerade system för trafiksäkerhet.

Faktureringen under andra kvartalet utgörs till största delen av leveranser för svenska Vägverket. Dessutom har bolaget ställt ut förskottsfakturor till Telvent för projektet i Saudiarabien om 40% av ordersumman. Dessa har i sin helhet bokats upp i balansräkningen som förskott från kund varför soliditeten sjunkit till 54%.

Sensys bedömer marknadsutvecklingen som långsiktigt fortsatt stark. Vidare öppnas kravbilden på de etablerade marknaderna i Västeuropa och USA alltmer för Sensys målföljande radarteknologi, där bl. a New York State är på väg att anta en lagstiftning som utesluter andra teknologier än radar.

Sensys bearbetar marknaden via ett distributörsnät som för närvarande täcker 25 länder. Ett växande antal av distributörerna finns på etablerade marknader med omfattande certifieringsprocesser. Sensys har avsatt resurser för att systematiskt arbeta med certifieringsfrågor, främst i Europa.

Under hösten kommer bolaget att delta i ett flertal internationella mässor och utställningar bl. a. i Kuala Lumpur, Malaysia och i New York, USA.

De under våren genomförda rekryteringarna på marknadssidan har slutförts och marknadsorganisationen stärks därmed väsentligt inför andra halvåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125