23948sdkhjf

Mekana AB i Malmö får nya ägare

Mekana AB tillverkar verktygsmaskiner till verkstadsindustrin. Ägaren, Investment AB Latour, har nu sålt rörelsen i Mekana AB till Bromi Maskin AB.
Latour säljer verksamheten i Mekana AB i Malmö

Investment AB Latour har via affärsområde Maskinhandel genom en inkråmsaffär sålt rörelsen i Mekana AB till Bromi Maskin AB.

Den överlåtna verksamheten omsätter ca 70 MSEK på årsbasis och har 15 anställda, vilka samtliga erbjuds anställning hos den nye ägaren. Övertagandet kommer att ske per 1 september 2008.

Information från INVESTMENT AB LATOUR

Om Mekana
Mekana AB är ett 40 år ungt företag med anor ända sedan slutet av 1800 talet då de första maskinleveranserna gjordes. Bolaget har idag 18 anställda och omsätter ca 70 Mkr och har sin hemvist i Arlöv utanför Malmö.

Företaget har under hela sin historia sålt verktygsmaskiner till den mest avancerade verkstadsindustrin. Den gedigna erfarenhet bolaget genom årtionden har samlat på sig från verkstadsindustrin har resulterat i en fundamental förståelse för kundernas behov beträffande service, utbildning och reservdelsförsörjning. En professionell serviceorganisation med fast anställd personal tillsammans med duktiga produktionstekniker och försäljningsingenjörer med dokumenterad skärteknisk erfarenhet garanterar en hög kvalitet på bolagets erbjudanden. På detta vis bidrar Mekana i stor utsträckning till att höja produktiviteten hos sina kunder.

Mekanas affärsidé är att tillhandahålla maskiner, utrustning och därtill hörande tjänster i en kvalitet som håller världsklass. Med agenturer som ex Brother, Miyano och Matsuura är det få som kan uppvisa en så imponerande samling världsledande fabrikat. Mekanas affärsmodell med få agenturer och god kunskap om produkten både avseende för- och eftermarknadskompetens borgar för en hög kvalitet på utfört arbete och en effektiv insats. Kostandeffektivitet står högt upp i Mekanas interna prioritering. Resultatet tar våra kunder del av dagligen genom en av marknadens mest attraktiva prissättning på service- och utbildningstjänster.






Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094