23948sdkhjf

Plannja expanderar i Rumänien

Plannja är ett av Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden - satsar nu på Rumänien som växtland inom CEEområdet.
Plannja AB har idag förvärvat verksamheten i Rumänien. Plannja har de senaste 10 åren sålt produkter i Rumänien framgångsrikt och med god expansion via Partille Fastighetskonsult, som varit agent för Plannjas produkter. Nu bildas ett nytt bolag Plannja Srl som blir ett dotterbolag i Plannja.

Företagets huvudsäte med lager och kontor finns i Racacuini utanför staden Bacau i Rumänien. Nätverket av återförsäljare finns över hela landet och huvudprodukterna är Plannja takpannor och takavvattning från Luleå, Järnforsen och Warszawa. Företaget har 30 anställda och omsätter 3 MEUR.

"Vi har mycket god potential i Rumänien. Plannja kommer att forsätta utvecklas här och vi förväntar en ökning av vår affär med nya produkter, även lokalt producerade men också tillväxt med nya affärsområden, säger Anders Berg, VD i Plannja.

Plannja ser Polen och Rumänien som huvudländer för fortsatt tillväxt inom CEEområdet. Via dotterbolaget har Plannja verkat i Polen i 10 år. Verksamheten har också expanderat till andra näraliggande länder.

Information från Plannja

Om företaget
Plannja är ett av Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden. Våra produktsystem bidrar till ett enkelt och ekonomiskt byggande med estetiskt tilltalande byggnationer. Plannja är en garant för kvalitet och funktionalitet i alla led. Koncernen, som har 597 anställda och omsatte ca 160 miljoner euro, tillhör SSAB-koncernen, ledande tillverkare av svenskt kvalitetsstål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094