23948sdkhjf

NovaCast nyemission på 20 MSEK godkänd

Vid extra bolagsstämma i Olofström idag godkändes styrelsens förslag till riktad nyemission av 630.200 B - aktier till kursen 32 kr/aktie.
NovaCast nyemission på 20 MSEK godkänd vid extra bolagsstämma

NOVACAST NYEMISSION PÅ 20 MSEK GODKÄND VID EXTRA BOLAGSSTÄMMA

Vid extra bolagsstämma i Olofström idag godkändes styrelsens förslag till riktad nyemission av 630.200 B - aktier till kursen 32 kr/aktie. Emissionen har redan tecknats av i huvudsak institutionella befintliga aktieägare, där Östersjöstiftelsen är störste tecknare med 11,2 MSEK. Totalt tillförs NovaCast 20 MSEK före emissionskostnader.

Stämman godkände styrelsens beslut om kontant nyemission av högst 630.200 B-aktier till en teckningskurs om 32 kronor per aktie, vilken grundas på den på OMX Nordic Exchange Stockholm noterade senaste betalkursen för Bolagets aktier per den 16 juni 2008 med avdrag för en rabatt om ca 3 procent. Emissionen fulltecknades. Genom nyemissionen ökas Bolagets aktiekapital med 315.100 kronor. De nya aktierna berättigar till utdelning fr o m innevarande räkenskapsår.

De nyemitterade aktierna skall betalas senast den 10 juli 2008. Styrelsen äger dock rätt att förlänga betalningstiden.

För ytterligare information, kontakta:
Hans Svensson, VD NovaCast Technologies AB,
Tel: 0457-386 302 eller 070-565 2250

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
NovaCast Pressrelease 2008-07-08.pdf

Om NovaCast Technologies AB
NovaCast Technologies AB utvecklar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för bättre och snabbare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer.

NovaCast Foundry Solutions AB erbjuder kraftfulla programvaror som i stort sett täcker hela behovet hos ett gjuteri, från planering till processkontroll och kvalitetskontroll.

NovaCast erbjuder via dotterbolaget Graphyte AB även avancerad processtyrning för serietillverkning av fordonsrelaterat gjutgods i kompaktgrafitjärn.

Via dotterbolaget Camito AB marknadsförs Camitogjutgods tillverkade i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg.

I Camito Technology Center AB tillverkas tyngre gjutgods, framförallt för den fordonsrelaterade industrin. CTC är även utvecklingscentrum för Camitotekniken.

NovaCast Technologies AB (grundat 1981) har sitt huvudkontor i Olofström.

Mer information finns även på www.novacast.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078