23948sdkhjf

SinterCast utvidgar marknadsnärvaron i Indien

SinterCast, med kontor i Stockholm, har mer än 35 års erfarenhet av indisk gjuteri- och fordonsindustri. Nu förstärker de insatsen med ny chef för den Indiska verksamheten.
• Arvind Deodhar till SinterCast som Business Consultant-India
• Mer än 35 års erfarenhet av indisk gjuteri- och fordonsindustri


SinterCast har nöjet att meddela att Arvind Deodhar, VD för CANCAST Consultants Inc, har anslutit sig till SinterCast som Business Consultant-India. Med start den 1 juli 2008 åtar sig Deodhar ansvaret för SinterCasts kommersiella och tekniska aktiviteter för den indiska marknaden.

Deodhar tar med sig mer än 35 års erfarenhet från indisk gjuteri- och fordonsindustri. Hans karriär innefattar 23 år hos TATA Motors gjuteri i Pune och nio år som Senior Vice President på Kirloskar Ferrous Industries Ltds gjuteri i Hospet. Deodhar ansluter sig till SinterCast efter att han nyligen pensionerats som VD på Ennore Foundries Ltd (numera Hinduja Foundries Ltd), den huvudsakliga leverantören av motorblock och cylinderhuvuden till Ashok-Leyland koncernens enhet för tunga fordon.

Arvind Deodhar, VD för CANCAST Consultants Inc, sa: ”Jag har följt SinterCasts tillväxt under de senaste åren och jag är mycket imponerad i mina proffessionella kontakter med bolaget och dess teknologi. Jag ser nu fram emot att stödja SinterCasts marknadsutveckling i Indien, speciellt som de största fordonstillverkarna utvecklar och lanserar nya ”state-of-the-art” motorer för tunga fordon för att tillfredsställa Indiens snabbt ökande efterfrågan av person- och godstransporter och miljövänliga dieselmotorer”.

Dr Steve Dawson, VD för SinterCast sa: ”Efter vår marknadsintroduktion i Indien under år 2005 har vi framgångsrikt etablerat SinterCast som en pålitlig och tillförlitlig teknologipartner till indisk gjuteriindustri och till de större tillverkarna av tunga dieselmotorer. Vi välkomnar Arvind som en erfaren och högt respekterad gjuterichef och ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi intensifierar vår strävan att utveckla marknadsmöjligheterna för SinterCast-CGI på den viktiga indiska marknaden”.

Om företaget:
SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidig som motorns vikt, buller och avgasutsläpp minskas.

SinterCast tillverkar många olika CGI-komponenter i storleksordningen från 1,6 kg till 17 ton och alla använder samma processtyrningssystem. Slutanvändare av SinterCast-CGI-komponenter är Aston Martin, Audi, Caterpillar, Chrysler, Ford, General Electric Transportation Systems, General Motors, Hyundai, International Truck and Engine, Jaguar, Kia, Land Rover, MAN, MAN B&W Diesel, PSA Peugeot-Citroën, Rolls-Royce Power Engineering, Toyota, Volkswagen, Volvo och Waukesha Engine. SinterCast-aktien är noterad på OMX Nordiska börs i Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT).

SinterCast AB (publ) | Postbox 10203, SE- 100 55, Stockholm, Sverige| Telefon: +46 8 660 77 50, Fax: +46 8 661 79 79|,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078