23948sdkhjf

Camatec: Största affären någonsin

Bolagets arbetsplattformar ska förenkla tunneldrivningen i Henriksdals Reningsverk.
Camatec har vunnit upphandlingen av arbetsplattformar till utbyggnaden av Henriksdals reningsverk. Enligt företagets vd, Johan Ljungner, är detta bolagets största enskilda affär hittills.

– Camatecs långa erfarenhet av gruv- och bergbrytningsutrustning kombinerat med vårt kunnande i att på kort tid utveckla kundanpassade maskiner gör att vi känner oss trygga i att ta oss an projektet, säger Johan Ljungner, till Metal Supply.

De rälsgående plattformarna är specialutformade för att effektivisera arbetet med höjningen av taket ovanför de 14 bassänger som ska förses med modern vattenreningsteknik.

Plattformarna ska användas i etapper under det sju år långa projektet.

Arbetsplattformarna skall vara klara att tas i drift i augusti i år.

Renare vatten, minskade utsläpp
För att klara Stockholms snabba befolkningsökning behöver stadens vattenrening nu förnyas. Det befintliga reningsverket i Henriksdal utvecklas till ett av världens mest moderna reningsverk. Bromma reningsverk stängs och en ny avloppstunnel dras 30–90 meter under marken från Bromma till Henriksdal.

Satsningen innebär att vattnet i Mälaren blir ännu renare, att utsläppen i Östersjön minskar och att transporter av avloppsslam genom bostadsområden försvinner.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141