23948sdkhjf

Liebherr väljer Västerås för fortsatt expansion i Skandinavien

Maskintillverkaren Liebherr satsar 50 miljoner kronor i en ny anläggning i Västerås för att stärka närvaron och ökar expansionstakten i Skandinavien. De räknar med att nyanställa 20-30 personer!
Liebherr väljer Västerås för fortsatt expansion i Skandinavien

Maskintillverkaren Liebherr satsar 50 miljoner kronor i en ny anläggning i Västerås för att stärka närvaron och ökar expansionstakten i Skandinavien. Investeringen omfattar 25 000 kvadratmeter mark, huvudkontor, utbildningscenter samt en utrustnings- och serviceanläggning.

Liebherr Group har 30 000 anställda och omsatte 2007 över 7,6 miljarder euro. I och med etableringen i Västerås vill Liebherr markera närvaron på den skandinaviska marknaden och på allvar börja utmana Volvo CE.

– Vi vill visa att vi är i Skandinavien för att stanna. Valet av en logistikstad som Västerås ger oss rätt förutsättningar för expansion. Vi har haft en försäljningsökning på 400 procent sedan inträdet på marknaden för två år sedan och kommer att dubbla omsättningen till 2010, säger Peter Larsson, Säljchef för Liebherr i Sverige.

Den nya anläggningen väntas stå klar 2009/2010. Verksamheten innefattar försäljning, service, montering och anpassning av entreprenad- och anläggningsmaskiner, industri- och materialhanteringsmaskiner, fackverkskranar samt pålmaskiner. Liebherr räknar med att nyanställa 20-30 personer under de kommande åren.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda ett stort företag som Liebherr en bas för expansion i Skandinavien. Företaget expanderar över hela Europa, säger Helmer Larsson, Västerås näringslivschef.

Om Liebherr
Liebherr grundades 1949 av Hans Liebherr och är idag en koncern med fler än 30 000 anställda i över 120 företag världen över. Koncernen Liebherr, som fortfarande är ett familjeföretag, omsätter 7,6 miljarder Euro (2007). Liebherr-Sverige är ett sälj- och servicebolag inom divisionen Earthmoving och Mining. Vi förser den svenska marknaden med produktområdena; Hjul- och bandgrävmaskiner, hjullastare, bandtraktorer för planering och lastning, bandkranar, pålmaskiner samt industri- och materialhanteringsmaskiner. Ägare till Liebherr-International AG med säte i Bulle/Schweiz är medlemmar av familjen Liebherr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125