23948sdkhjf

Ny vd för Camito

NovaCast Technologies AB har rekryterat Rolf Mastenstrand till ny VD för dotterbolaget Camito AB.
Rolf Mastenstrand är 43 år och kommer närmast från en befattning som VD för Ipsen Industries Nordiska AB samt General Manager för Ipsen Abar UK Ltd.

Mellan åren 1998 - 04 var Rolf Mastenstrand verksam i olika chefsbefattningar inom Finnveden Powertrain AB och han har därmed gedigen erfarenhet av att arbeta med fordonsindustrin som kundgrupp. Dessförinnan har Rolf arbetat inom Torsten Ullman AB och Brukens Sverige AB. Rolf kommer att rapportera till Camitos arbetande styrelseordförande Peter Augustsson och börjar sin anställning mot slutet av året.

Ipsen koncernen är världsledande på utveckling, tillverkning och försäljning av automatiserade värmebehandlingssystem och har verksamhet i 34 länder. Ipsen levererar kundanpassade utrustningar till fordonsindustrin och flygindustrin samt även till övrig industri såsom medicinteknik, verktygstillverkning och kommersiell värmebehandling.

Om NovaCast Technologies AB
NovaCast Technologies AB utvecklar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för bättre och snabbare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer.

NovaCast Foundry Solutions AB erbjuder kraftfulla programvaror som i stort sett täcker hela behovet hos ett gjuteri, från planering till processkontroll och kvalitetskontroll.

NovaCast erbjuder via dotterbolaget Graphyte AB även avancerad processtyrning för serietillverkning av fordonsrelaterat gjutgods i kompaktgrafitjärn.

Via dotterbolaget Camito AB marknadsförs Camitogjutgods tillverkade i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg.

I Camito Technology Center AB tillverkas tyngre gjutgods, framförallt för den fordonsrelaterade industrin. CTC är även utvecklingscentrum för Camitotekniken.

NovaCast Technologies AB (grundat 1981) har sitt huvudkontor i Olofström.

Mer information finns även på www.novacast.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078