23948sdkhjf

Consilium säljer brandalarm i Spanien

Consilium, med huvudkontor i Göteborg, är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet och navigation. Bolaget har nu fått flera order på brandlarmssystem till fartyg i Spanien.
Consilium har fått ett flertal order om att leverera brandlarmssystem till fartyg som byggs av Navantia-gruppen i Spanien för den spanska respektive venezuelanska flottan. Leverans kommer att ske under 2008 och framåt. Totalt uppgår ordervärdet till drygt 12 MSEK.

Den första ordern omfattar brandlarm till 4 fartyg i en serie av nya spanska patrullbåtar, Buques de Accion Maritima (BAM), som byggs för att klara en mängd olika uppgifter alltifrån anti-terrorismuppdrag och kustbevakning till sjömätning och räddningsuppdrag.

Consilium har även fått order om att leverera brandskydd till 4+4 patrullbåtar som byggs för den venezuelanska flottan. Båtarnas huvuduppgifter omfattar övervakning och skydd av landets så kallade exklusiva ekonomiska zon (200 nautiska mil från kusten) respektive kustbevakning.

- Detta är en viktig order inom Navy-segmentet och det är glädjande att se att Consilium har Navantia-gruppens förtroende när säkerheten står i fokus, säger Ove Hansson, vd för Consilium.

Information från CONSILIUM AB (publ)

Consilium är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet och navigation. Produktprogrammet omfattar bland annat brandskydd, detektion av gas och utsläpp av rökgaser, liksom navigationsutrustning. Produkter och system marknadsförs huvudsakligen till varv, rederier, samt till olje- och gasindustrin. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Consilium mål är att vara kundens förstahandsval när säkerheten står i fokus och erbjuda marknadens bästa kundvärde. Genom att utnyttja koncernens kompetens, långa erfarenhet och höga innovationsförmåga, ska Consilium utvecklas till en ledande aktör inom valda marknads- och produktsegment och därigenom skapa värden för aktieägarna. Consilium är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm, har närmare 400 anställda och omsätter mer än 700 MSEK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14