23948sdkhjf

Toppår för ArcelorMittal BE Group

Företaget når All Time High tack vare hårt arbete, bra produkter och genomtänkt strategi.
2015 blev ett mycket bra år för ArcelorMittal BE Group; omsättningen ökade från 501 miljoner kronor föregående år till 550 miljoner kronor.

– Dessutom når företaget de högsta siffrorna för levererad volym någonsin, säger Richard Ralsgård, Managing Director, till Metal Supply.

Bakom de positiva siffrorna ligger ett omfattande marknadsarbete i nära dialog med kunderna.

– Vi har varit väldigt aktiva på marknaden och bearbetat nya och befintliga kunder på ett strukturerat och målmedvetet sätt, förklarar Richard Ralsgård.

Bland annat har man varit tydlig med att framföra styrkan med att ägas av världens största stålproducent, ArcelorMittal, som dessutom är marknadsledare i Europa.

– Vi har visat på våra styrkor och framhållit vår kompetens, flexibilitet, pålitlighet och långsiktighet som en partner och inte enbart leverantör, menar bolagets MD.

En annan bakomliggande anledning till de positiva siffrorna är att försäljningen av bolagets nya produkt Magnelis även har ökat. Magnelis är ett nytt material som enligt Richard Ralsgård har många och betydande fördelar jämfört med andra zink/magnesiumbeläggningar. Bland annat har materialet ett betydligt bättre korrosionsmotstånd är vanliga varmgalvaniserade stål.

– Den fyller en lucka på marknaden och kunderna kan i många fall välja ett betydligt mer kostnadseffektivt material istället för till exempel eftergalvaniserat, lackat eller till och med aluminium och rostfritt, menar han.

Magnelis är det enda metallbelagda stålet som är SITAC-godkänt i högsta korrosivitetsklass C5.

Fortsatt satsning
Under 2016 kommer ArcelorMittal BE Group att bygga vidare på sitt vinnande koncept.

– Vi spänner bågen ytterligare och ser med tillförsikt fram emot 2016. Under året kommer vi dessutom att göra satsningar som förbättrar kvalitet och produktivitet i vår anläggning i Karlstad, säger Richard Ralsgård.

Vad det handlar om för investeringar kommer företaget att informera om senare under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094