23948sdkhjf

Rittal accelererar med farthinder

Linköpingsföretaget Edeva expanderar nu på marknaden med sitt dynamiska farthinder. Rittal har anlitats för att leverera utomhusskåp till systemet.
Edeva har tagit hem flera nya uppdrag till bland annat Linköping, Uppsala och Malmö, dit de ska leverera sitt system för dynamiska farthinder, Actibump.

Rittal har fått uppdraget att leverera utomhusskåpen till systemets styrelektronik.

– Eftersom skåpen står utomhus har vi höga krav på dem. Valet föll på Rittal på grund av pris, anpassning med tillbehör, kylmöjlighet och lås. Dessutom fick vi ett seriöst bemötande redan i vårt utvecklingsstadium, säger David Eskilsson, VD på Edeva,i ett pressmeddelande.

Actibump är ett hastighetsdämpande system som endast påverkar de fordon som kör för fort. Med hjälp av vippteknik orsakar systemet ett tillfälligt gupp i vägbanan om fordonet kommer med för hög hastighet. Det blir väldigt skakigt och en fysisk påminnelse för bilisten.

Fordon som håller rätt hastighet kan passera obehindrat. Detta skapar ett jämnare trafikflöde och bättre framkomlighet för exempelvis bussar jämfört med alternativet vägbulor. Utryckningsfordon påverkas inte heller av systemet.

Stor efterfrågan
Öresundsbron är en av de trafikmiljöer där systemet är i bruk och intresse finns på många håll, både i Sverige och utomlands.

– Trafikproblemet som vi har en lösning för är globalt. Vi hoppas på att ta nya steg i internationaliseringen under 2016, förklarar David Eskilsson.

För alla vädertyper
En utmaning är de stora temperaturvariationer som skåpen utsätts för. Farthindret med sin elektronik ska kunna placeras vintertid i norra Skandinavien likaväl som sommartid vid Medelhavet. Rittals skåp har standardiserade tillbehör för klimatkontrollen.

De aktuella utomhusskåpen har IP 55-klassning och kan utrustas med lås. De finns med olika bredd och möter behovet av flexibilitet hos Edeva för att kunna ansluta 1-4 enheter till varje skåp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078