23948sdkhjf

Kami tar hem legotillverkning

”Målsättningen är att öka volymerna” kommenterar vd.
Efter några tuffa år som följde finanskrisen 2009 har Kami, Kalix Mekaniska Industrier AB, fått en stabilitet i verksamheten. Just nu genomför takplåtstillverkaren investeringar i nytt 1k plegel-verktyg samt en kantvik och haspel. Syftet är att kunna flytta hem en stor del av legotillverkningen som tidigare producerats hos underleverantörer.

Dessutom innebär satsningen att företaget kan behålla kompetensen inom den egna verksamheten och blir på så sätt effektivare och får bättre kontroll över kvalitet och leveranser.

– Vi ökar vår flexibilitet och förbättrar på så sätt vår konkurrenskraft. I slutändan handlar det om vår långsiktiga överlevnad, förklarar Sven Lindström för Metal Supply.

Genom att ständigt förbättra verksamheten hoppas företaget, enligt Sven Lindström, på ökade volymer som på sikt kan leda till nyanställningar.

– Som piggt 40-årigt bolag är målsättningen är att fortsätta öka volymerna i Sverige och utomlands och samtidigt effektivisera verksamheten ytterligare, säger nytillträdde vd:n Sven Lindström.

Investeringarna är genomförda och håller just nu på att synkroniseras med produktionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063