23948sdkhjf

Q-System inleder med mångmiljonorder

Avtalet bäddar för en god start på 2016.
Ett världsledande företag inom möbelindustrin har valt att teckna en order värd närmare 10 miljoner med Q-System AB. Avtalet gäller två nya tillverkningslinjer.

– Uppdraget betyder självklart mycket för oss då det är en bekräftelse på vår styrka inom denna bransch samt att det är en befintlig kund som återigen valt att ge oss förtroende vilket är ett av de viktigaste och bästa betygen man kan få som leverantör, säger Göran Svanberg, VD för Q-System Sverige, i en kommentar till Metal Supply.

Vem kunden är kan inte Göran Svanberg avslöja då möbelföretaget har som policy att inte namnges när de nyinvesterar.

Tillverkningslinjerna innehåller många enheter som är specifikt konstruerade och framtagna för just denna typ av produktion. Tack vare att Q-System har många års erfarenhet av liknande uppdrag, klarar de av att hantera den här storleken på order med korta leveranstider.

Konstruktion och tillverkningen startar nu upp Q-Systems fabrik i Danmark och installationen påbörjas i maj 2016. Linjerna ska sedan vara i full produktion från och med oktober.

I samband med installationen ska Q-Systems också vara behjälpliga med att flytta fyra av kundens befintliga produktionslinjer.

Ljus framtid
Just nu går det riktigt bra för Q-Systems och framtiden ser ljus ut.

– Vi har en mycket god orderingång både i Sverige och på vårt danska moderbolag så ser det fantastiskt bra ut både gällande 2015 samt kommande år 2016 som startat mycket bra. Håller detta i sig så kommer vi nog att behöva anställa mer personal här i Sverige för att klara av att möta den efterfrågan vi har från marknaden, säger Göran Svanberg.

Dessutom håller Q-System just nu också på att lansera ett helt nytt, unikt AGV-koncept som redan väckt stort intresse både i Sverige som globalt.

– Vi ser verkligen positivt på framtiden avslutar Göran Svanberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078