23948sdkhjf

Norden ska bekämpa klimatförändringarna

Enligt en opinionsundersökning som Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet har offentliggjort alldeles nyligen anser 96 % av svenskarna att det är viktigt att de nordiska länderna arbetar tillsammans för att uppnå ett nytt globalt avtal vid FN:s klimattoppmöte i Köpenhamn 2009.
Svenskarnas önskan om att Norden ska föregå med gott exempel när det handlar om att bekämpa klimatförändringarna delas av alla de nordiska länderna. 91 % av invånarna i Norden anser att det är viktigt eller mycket viktigt att de nordiska länderna samarbetar för att uppnå ett nytt globalt klimatavtal vid toppmötet i Köpenhamn 2009.

94 % av alla invånare i Norden anser att det är viktigt eller mycket viktigt att man arbetar med miljö- och klimatfrågor inom det nordiska samarbetet.

Undersökningen genomfördes i september-oktober 2007 av Research International. 2 500 intervjuer genomfördes i hela Norden med jämn fördelning när det gäller nationalitet, kön och ålder.

Klimatet på dagordningen på Nordiska rådets session
Klimatfrågor kommer att vara det centrala temat på Nordiska rådets session som äger rum i Oslo från tisdagen den 30 oktober till torsdagen den 2 november. Sessionen inleds med ett nordiskt toppmöte där regerings- och oppositionsledarna från de nordiska länderna och självstyrelseområdena diskuterar globalisering och klimatfrågor.

I samband med sessionen håller fem nordiska institutioner seminariet Klimat, miljö, energi. På seminariet talar bland annat Eirik Schrøder Amundsen, medlem i Ekonomiska rådet i Danmark, polfararen Børge Ousland och professor Anders Lindroth, som är den professor som är koordinator för "Nordic Centre of Excellence Global Change".

Nyhet från Nordiska Rådet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141