23948sdkhjf

Nevs-VD: ”köparen är trovärdig”

Men Panda, bolaget som beställt elbilar från Trollhättan för 100 miljarder kronor, finns inte på sin registeradress.
Sveriges Radios Kinakorrespondent har besökt Pandas adress, men där finns det inte något spår av företaget. Byggnaden på adressen är ett logement för manliga fabriksarbetare. Men Nevs vd Mattias Bergman menar att företaget är trovärdigt.

– Jag har väldigt svårt att kommentera vilken adress de har besökt. I övrigt kan man säga att det vi har förklarat är att Panda New Energy är ett nybildat bolag men ägarna Hasun Asset och Chao Ma har bildat ett miljardföretag inom finansiell leasing, säger Mattias Bergman, vd för Nevs, till Dagens Industri.

Sveriges Radio skriver att ett företag med namnet Panda New Energy registrerades den 14 september 2015 på en adress i Yanqings ekonomiska utvecklingszon utanför Peking. Företaget godkändes sedan i sin nuvarande form 16 december.

– Våra ägare som både består av den kinesiska staten via it-företaget SRIT, staden Tianjin och vår entreprenör har naturligtvis utrett den här affären innan vi undertecknade den. Vi känner att det är en seriös affär som har alla förutsättningar för att den fullföljs, säger Mattias Bergman, till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11