23948sdkhjf

Nevs landar superorder

Biltillverkaren ska leverera elbilar för 100 miljarder kronor.
Nevs och kinesiska Panda New Energy har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att Nevs ska leverera 150 000 elbilar till och med år 2020. Utöver detta omfattar avtalet även 100 000 ytterligare elfordon samt tjänster från företag närstående Nevs och Nevs ägare. Avtalets totala värde uppgår till cirka 100 miljarder kronor uppger Nevs i ett pressmeddelande.

– Det här är ett strategiskt samarbete för Nevs, inte bara när det gäller antalet fordon, utan är också ett viktigt steg i att implementera vår vision och vår nya affärsplan. Vi vill erbjuda våra kunder både hållbara produkter och hållbara mobilitetslösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs i pressmeddelandet.

Nyanställer
Som Metal Supply skrev om i början av december så kommer elbilarna att produceras till tre fjärdedelar i Trollhättan för att sedan skeppas till fabriken i Tianjin i Kina, där de färdigställs. Detta innebär nyanställningar för den svenska anläggningen.

– Vi ska leverera målade karosser som sedan slutmonteras i fabriken i Kina, som håller på att byggas nu. Jag vågar inte säga exakt hur många vi behöver anställa, men det handlar om hundratals personer, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till TT.

Panda New Energy fokuserar på att leasa ut miljöfordon för olika typer av mobilitetslösningar. Panda samarbetar med flera företag som erbjuder tjänster med miljöbilar som en del i transport- och tjänstelösningar i Kina, och siktar på att bli ett världsledande leasingbolag för miljöbilar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078