23948sdkhjf

AQ förvärvar ABBs Tunnplåtverksamhet i Ludvika

Aros Quality Group AB (AQ) har idag tecknat avtal med ABB AB om att förvärva ABBs tunnplåtverksamhet i Ludvika.
Verksamheten omsätter ca 60 mkr per år, har ett 40-tal medarbetare och tillverkar mekaniska och svetsade konstruktioner, i huvudsak till ABBs affärsenheter inom Power Products och Power Systems i Ludvika. Verksamheten övertas den 1/7 2008 och kommer att bedrivas i bolaget AQ Lasertool i Ludvika AB. Systerbolagen inom AQ Lasertool AB har sedan tidigare tillverkning av mekaniska detaljer i Valdemarsvik, Pålsboda samt Pärnu i Estland. På kundsidan återfinns bland annat Bombardier, Scania och Volvo.

"Syftet med affären är att utveckla vår kundrelation med ABBs växande verksamhet i Ludvika samt att hitta samordningsvinster med övrig tillverkning" säger AQs koncernchef P-O Andersson.

"Avtalet med AQ Lasertool i Ludvika AB är bra för ABB. Vi kommer att kunna köpa tunnplåtskomponenter från en mycket kvalificerad leverantör som har tunnplåtsbearbetning som en kärnverksamhet. Det ger ABB ökad konkurrenskraft och skapar arbetstillfällen i Ludvika" säger Johan Söderström, divisionschef för Power Products i Sverige.

Aros Quality Group AB (publ) Västerås 26 maj 2008

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125