23948sdkhjf

Ny verkställande direktör för TOOLS Sverige

TOOLS har utsett Stefan Lind till ny VD för verksamheten i Sverige.
TOOLS Sverige har på kort tid utvecklats till Sveriges största kedja av industriåterförsäljare med närvaro på drygt 100 orter och en sammanlagd årsomsättning om cirka 4,5 miljarder SEK. Totalt i Norden finns TOOLS på drygt 200 orter och omsätter cirka 7 miljarder SEK.

TOOLS står nu inför nästa fas i utvecklingen där den starka marknadspositionen kompletteras med ökad samordning för att utveckla kundunika MRO-lösningar. En del av den fasen är sammanslagningen av TOOLS Sveriges förvärvsverksamhet med driftsorganisationen. Genom förändringen ligger nu allt ansvar för förvärv, utveckling och drift av kedjan i samma organisation. I samband med detta har Stefan Lind utsetts till ny VD.

"Det är en oerhört spännande utmaning att ta rollen för att samordna TOOLS mot vår vision - First in MRO", säger Stefan Lind. "Genom organisatoriska förändringar skapar vi både förutsättningar för att fortsätta erbjuda våra kunder marknadens bästa lösningar och en spännande organisation för medarbetare att växa i. Vår avsikt är att ytterligare befästa vår marknadsledande position för industrikunder i Norden."

Stefan har arbetat inom B&B TOOLS-koncernen sedan 2005 och kommer närmast från rollen som VD för B&B TOOLS Holding AB med ansvar för förvärv och ägarstyrning av industriåterförsäljarverksamheter inom ramen för TOOLS i Sverige. Stefan är 45 år och har tidigare bland annat arbetat som försäljningsdirektör inom BMW Sverige samt investment manager och VD för portföljbolag inom riskkapitalbolaget 3i.

Tools AB

TOOLS är Nordens största återförsäljarkedja för verktyg och förnödenheter till industrin. Vi finns idag på över 200 orter i Sverige, Norge och Finland. Med produkter från starka och namnkunniga leverantörer i kombination med hög tillgänglighet och lokal kompetens samt effektiva tjänster inom service, logistik och IT hjälper vi industriföretag att ta ett helhetsgrepp på försörjningen av verktyg och förnödenheter för sin MRO-verksamhet (Maintenance, Repair and Operations). Vår målsättning är att vara kundens förstahandsval för effektivare MRO.

TOOLS-kedjan utgör en del av B&B TOOLS-koncernen - Nordens största leverantör av industriförnödenheter och -komponenter till företag inom industri- och byggsektorn. B&B TOOLS är noterat på OMX Nordiska Börs i Stockholm . Läs mer på www.bb.se och
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094