23948sdkhjf

Camatec tar specialorder av Uddeholm

”Ordern är av betydande storlek”, kommenterar Camatecs vd Johan Ljungner.
Camatec har i internationell konkurrens vunnit en order av Uddeholm AB på en specialmaskin. Det handlar om ett sorteringsverk och taktbord för inmatning av stångämnen som ska levereras till Uddeholms riktpress. Investeringen kommer bland annat förbättra arbetsmiljön och eliminera riskfyllda arbetsmoment.

– Ordern är av betydande storlek för oss, säger Camatecs vd Johan Ljungner, till Metal Supply.

Det var förra året som Camatec genomförde det första riktigt stora projektet mot Uddeholm, då de levererade en robotiserad slipstation för Uddeholms 35 ton tunga elektroder och Johan Ljungner är nöjd med det nya avtalet:

– Den här ordern är ytterligare en bekräftelse på att vi levt upp till de högt ställda förväntningar på projektgenomförande, kvalitet, och prestanda som världens ledande tillverkare av verktygstål har, säger han.

Konstruktionsarbetet pågår för fullt och i början av nästa år påbörjas tillverkningen. Anläggningen kommer att installeras och tas i drift under mars månad 2016.

— Vi valde Camatec då deras skräddarsydda lösning fångade de behov vi har. Vår tidigare erfarenhet av Camatec är bra samarbete och lösningar som fungerar bra säger Sven-Erik Person, projektledare på Uddeholm AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078