23948sdkhjf

Axel Johnson köper komponentdistributör

Förvärvet stärker koncernens position inom distribution av kullager och kraftöverföring.
Axel Johnson International har köpt upp Acorn Industrial Services. Affären stärker Axel Johnson Internationals marknadsposition i Storbritannien och tar ett viktigt steg i utvecklingen av sin verksamhet inom distribution av kullager och kraftöverföring.

Nyförvärvet kommer att ingå i företagsgruppen AxIndustries, som specialiserar sig på kullager, kraftöverföring och relaterade tjänster.

– Vi ser goda tillväxtmöjligheter för företaget, värdefulla synergier och lovande partnersamarbeten med övriga verksamheter inom detta område. Genom förvärvet av Acorn stärker vi vårt kunderbjudande och vår geografiska närvaro, säger Ola Sjölin, vd för AxIndustries, i ett pressmeddelande.

Acorn Industrial Services Group är en återförsäljare av kullager, produkter för linjär rörelse, kraftöverföring samt relaterade tjänster. Företaget, som grundades 1983, har idag nio lokala försäljningskontor runtom i Storbritannien. Acorn är kända för sin tekniska kompetens, logistik och en marknadsledande e-handelsplattform med vilken man når kunder i hela Europa. Omsättningen uppgår till GBP 21 miljoner och företaget har ca 100 anställda.

Acorns ledning, Martin Povey och Des Spillings, kommer att ansvara för att driva verksamheten vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079