23948sdkhjf

Den tidigare kullagerchefen ska arbeta med förvärv och fusioner

Han har 45 års erfarenhet och affärskontakter över hela världen.
Curt O Carlsson, tidigare vd för Nomo Kullager med verksamhet i Sverige, Finland och Danmark, har den 1 mars tillträtt rollen som Business Development and M&A (affärsutveckling/förvärv och fusioner, Metal Supplys anmärkning) på AxIndustries. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nomo är en stor oberoende distributör och specialist inom lager och transmissionsprodukter för bland annat tillverkningsindustri och transporter på den nordiska marknaden.

Bolaget har drygt 100 anställda, huvudkontor och centrallager i Täby utanför Stockholm och säljkontor på sex orter i Sverige, på fyra orter i Finland samt i Danmark. Nomo ingår i Axel Johnson Internationals affärsgrupp AxIndustries.

Carlsson har med 45 år i bolaget, varav de senaste sju som vd, gedigen erfarenhet av internationella affärskontakter världen över och kommer fram till sin pension i oktober arbeta med förvärv och fusioner av potentiella industriföretag för AxIndustries räkning.

Under det senaste året har Curt O Carlsson varit president i branschorganisationen EPTDA (European Power Transmission Distributors Association) som kan ses som en kvalitetsstämpel för distributörer av transmissionsprodukter som till exempel rullningslager.

Nomo är sedan 15 år tillbaka medlem i EPTDA. Curt O Carlsson har ingått i distributörskommittéen i 3-4 år samt ingått i styrelsen och har ett stort globalt nätverk och branschkunnande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11