23948sdkhjf

Uddeholm: Avgörande investering klar

Den nya anläggningen är av största vikt för företagets starka position.
Uddeholm har satsat 32 miljoner kronor på ett helt nytt automatiserat sågcenter. Anläggningen inkluderar ett lagersystem med 665 olika fack och två nya sågar med automatiskt sorteringssystem för dimensioner upp till 430 mm. Investeringen, som ersätter sex sågar med förhållandevis låg kapacitet, ska förbättra produktiviteten på företaget.

– Det är för att möta kundernas förväntningar och krav som servicegraden och effektiviteten i vår lagerhantering måste bli snabbare och effektivare, säger vd Johnny Sjöström, i ett pressmeddelande.

Avgörande satsning
Uddeholm har redan idag en stark marknadsställning i Norden, men konkurrensen ökar hela tiden. För att kunna behålla en ledande position på marknaden är det avgörande för affärerna att kunna erbjuda ett bättre totalerbjudande än vad konkurrenterna har. Utlovad leveranstid, utförande och service är i det sammanhanget en nyckel för Uddeholms fortsatta framgång. När den nya investeringen tas i drift ökar Uddeholm sin servicenivå ut till kund genom såväl kortade ledtider som ökad leveranssäkerhet och snävare toleranser på det kapade materialet.

– Jag vill särskilt också lyfta fram den ökade servicegraden för våra nordiska kunder och det ytterligare steg som vi nu tar mot automatisering, säger Johnny Sjöström.

Byggnationen har pågått under sommaren och hösten och det nya sågcentrat tas i drift vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094