23948sdkhjf

Stålföretaget ordnar lan-party

Tanken är att öka intresset bland ungdomar att arbeta inom industrin.
Stålföretaget Uddeholm i värmländska Hagfors tar hjälp av dataspels-världen för att öka intresset bland ungdomar för att arbeta inom industrin. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

I höst arrangerar företaget ett lan-party i Hagfors och hoppas locka omkring 400 spelande ungdomar.

Totalt finns 50 000 kronor i prispengar. Av detta kan det segrande e-sportlaget kvittera ut 30 000 kronor.

Biljetterna släpps under tisdagen till det som går under namnet Steelgames i Uddeholm Arena i Hagfors.

Företaget uppger att de har planerat för det här tillsammans med Hagfors kommun i drygt ett år.

Tävlingen hålls under Allhelgonahelgen – från fredag den 3 november till söndag den 5 november.

– Vi är väldigt glada över att Hagfors kommun också ställt sig positiva till vårt initiativ och att vi kan göra detta tillsammans. Inom industrin befinner vi oss just nu alldeles i början av ett stort teknikskifte och behöver få in ny kompetens inom nya områden. Det här öppnar förhoppningsvis dörren för fler att upptäcka vilken intressant arbetsplats Uddeholm är, säger HR-direktören Ellen Myrén Scott.

Uddeholm har tillverkat stål i hela 350 år. 1668 byggde Johan Karlström en hammarsmedja och ett stålverk i Stjärnsfors, Uddeholm. Det ledde till att smedjor och gjuterier växte fram i regionen som med tiden förenades under namnet Uddeholm.

1870 blev företaget ett aktiebolag och åtta år därefter byggdes stålverket i Hagfors på precis samma plats som det står i dag. Tillverkningen bedrivs på exakt samma plats – då som nu.

Sedan 2007 ingår Uddeholm i den globala börsnoterade stålkoncernen Voestalpine med säte i österrikiska Linz. Koncernen har totalt över 46 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062