23948sdkhjf

Blekingeföretag får miljonstöd för produktutveckling

Sedan 2005 har företag i Blekinge kunnat söka ca 4,3 miljoner kronor för att utveckla en vara eller tjänst genom Nuteks program ”Produktutveckling i små företag - av varor och tjänster”.
I morgon, fredag den 23 maj, samlas företagare och aktörer för att utbyta erfarenheter om stödinsatserna.
Global Fun AB och Ocean Harvesting Technologies AB är två Blekingeföretag som har fått stöd av programmet. De deltar på mötet och berättar om sina resultat.

Det finansiella stödet, som 2008 är på totalt 60 miljoner kr, fördelas av Nutek med hjälp av ett nätverk av aktörer med inriktning mot företags- och produktutveckling, så kallade partnerskap. Partnerskapens roll är att stödja företagen med rådgivning och att lämna rekommendationer till Nutek för eventuellt stöd för företagens produktutveckling.

– Nutek har sett att det finns en stor efterfrågan av den här typen av stöd. Extern utvärdering visar att programmet är en bra satsning på små företag som ger goda resultat, säger programchef Wilhelm von Seth, Nutek.

Almi Företagspartner Blekinge AB är ansvarig för produktutvecklingsprogrammet i regionen genom partnerskapet BLUES, (Blekinge Utveckling och Entreprenörskap i samverkan).

I partnerskapet ingår Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge, Tech Network Ronneby och Blekinges kommuner. Partnerskapet har byggts upp för att stärka samverkan av företagsfrämjande aktörer inom Blekinge. Genom BLUES kan företagen få ett samlat stöd och tillgång till resurser inom produktutveckling.


Nutek


Ytterligare information:
Wilhelm von Seth, Nutek 08-681 94 89, 070-648 67 81
Joakim Sandell, företagsutvecklare Almi Företagspartner Blekinge, 0455-33 51 20,
0708-33 51 20
Global Fun AB (publ), Marcus Johansson 0733-31 27 86
Ocean Harvesting Technologies AB, Mikael Sidenmark, 0709-55 61 66

NUTEK stärker näringslivet i hela Sverige genom att bidra till fler nya företag, fler växande företag och fler starka regioner. Nutek är en nationell myndighet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.118