23948sdkhjf

Absolent: Siffrorna pekar uppåt

Tillväxten för bolaget är god, men tredje kvartalet påverkas negativt av bland annat börsoro.
Nettoomsättningen för årets nio första månader blev 300,6 miljoner kronor, vilket är en ökning jämfört med motsvarande period under fjolåret då siffran landade på 202,8 miljoner.

Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella tillgångar, EBITA, uppgick till 58,5 miljoner, vilket är en ökning i förhållande till resultatet i fjol på 45,7miljoner kronor.

Resultatet för skatt blev 58,5 miljoner jämfört med 45,7 miljoner för perioden i fjol.

– Under årets nio månader har bolaget utvecklats väl. Omsättningen blev 301 miljoner vilket är en ökning med 48 % i jämförelse med samma period i fjol. Tillväxten kan härledas till bolagets allt starkare position på marknaden understött av en gynnsam konjunktur under främst första halvåret, skriver vd Tony Landh, i en kommentar.

Förvärvet av Avani Environmental Inc. i början av året innebar också ett tillskott för Absolent.

Positivt även för tredje kvartalet
Sett till årets tredje kvartal så blev siffrorna även här svarta. Nettoomsättningen blev 93, 8 miljoner kronor, vilket är en ökning med cirka 30 procent jämfört med i motsvarande period i fjol.

Rörelseresultat före avskrivningar på immateriella anläggningstillgångar uppgick till 13,7 miljoner i förhållande till 16,6 miljoner för fjolåret.

Resultat för skatt blev 12,8 miljoner för perioden, jämfört med fjolårets 10,4 miljoner.

Siffrorna för kvartalet är positiva, trots att tredje kvartalet påverkats negativt av yttre faktorer.

– Tredje kvartalet inleddes med en kraftig börsoro i Kina vilket smittade globalt och innebar en nedgång i efterfrågan av bolagets produkter. Kostnader av främst engångskaraktär påverkade också tredje kvartalet, säger Tony Landh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078