23948sdkhjf

Ny organisation kan vässa LKAB

Enligt uppgifter till SVT nyheter Norrbotten vill gruvbolagets vd förändra verksamheten och skapa flera nya organisations-och resultatenheter.
Förslaget diskuterades under LKAB:s styrelsemöte tidigare i veckan.

– Vi i styrelsen tittar alltid på hur vi kan se till att ha en effektiv organisation. Nu har vi en ny chef och han har naturligtvis synpunkter på hur han vill jobba och på vilket sätt han vill organisera verksamheten för att optimera den, säger styrelseordförande Sten Jakobsson till SVT.

De verksamheter som berörs av förändringen är enheterna i Kiruna, Svappavaara och Malmberget och förslaget innebär enligt SVT byten av chefer och effektiviseringar.

Gruvbolagets kommunikationsdirektör Frank Hojem, menar att det är en del i arbetet med att stärka LKAB:s konkurrenskraft att se över hur de jobbar:

– Vi ser över vår struktur för att vässa vår organisation för att klara de utmaningar vi står inför. Syftet är att rusta oss framåt och öka fokus på produktivitet och konkurrenskraft. Vi kommer givetvis att berätta om hur LKAB:s struktur kommer att se ut när beslut är fattade, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062