23948sdkhjf

Norden samlas kring klimatfrågorna

Nordiska ministerrådet inleder samarbete med Nordic Climate Solutions. Copenhagen Climate Solutions, som förra året lockade 600 beslutfattare, växer nu utanför de danska gränserna.
I år kommer konferensen och utställningen under två dagar i november att samla danska, svenska, norska, finska och isländska företag och beslutsfattare. Namnet har naturligtvis ändrats till Nordic Climate Solutions .
Organisatörerna Mandag Morgen och NIDAB Networking är entusiastiska över samarbetsavtalet som nu ingåtts med Nordiska ministerrådet .

Halldór Ásgrímsson, Nordiska ministerrådets generalsekreterare, konstaterar: ”Klimat, miljö och energi är områden som alla de nordiska regeringarna kommer att prioritera i framtiden för att anta globaliseringens utmaningar. Alla nordiska länder samarbetar inför FN:s klimattoppmöte som äger rum i Köpenhamn nästa år. Det här ger Norden en möjlighet att intensifiera och samordna sina gemensamma satsningar på klimatfrågor. Nordic Climate Solutions bidrar till ökad användning av förnybar energi och därigenom till hållbar utveckling. Det kommer också att förbättra de nordiska samhällenas förmåga att anpassa sig till klimatförändringarna. Konferensen och utställningen medverkar vidare till bibehållen nordisk konkurrenskraft och skapar nya nordiska affärsmöjligheter. Jag ser fram emot vårt samarbete”.

De ledande nordiska företagen som sponsrar evenemanget är givetvis också glada över att konferensen växer till att omfatta hela Norden.

”Varje nordiskt land är föregångare inom sitt specialområde. De erbjuder olika rena och gröna tekniker. Vi kan vara mycket stolta över detta: Norden som helhet representerar ett mycket brett spektrum av kompetenser och tekniker från energieffektivitet till vind-, vatten-, sol-, biomassa- och geotermisk energi. Norden har hela paketet. Därför är det en klar fördel för internationella beslutsfattare att vända blicken mot Norden när de söker lösningar”, säger Leif Johansson, VD för Volvo AB.

För att förstärka evenemangets internationella karaktär inbjuds delegationer av inköpare och regeringsrepresentanter från viktiga exportmarknader såsom Kina, Ryssland, Tyskland, Storbritannien och USA till konferensen.

Lars Mikkelgaard-Jensen, VD för IBM Danmark är nöjd över denna internationella förstärkning: ”Klimatkrisens omfattning gör att vi är skyldiga att dela med oss åt det globala samhället av våra tekniker och kompetenser i världsklass.”

Världen förbereder som bäst ett nytt avtal som ska ersätta Kyotoprotokollet. Denna typ av konstruktivt samarbete och samling av centrala nordiska och internationella intressenter kan ange tonen för de kommande viktiga förhandlingarna och visa att det finns tekniska, politiska och affärsmässiga lösningar på denna kris.

Nordic Climate Solutions äger rum den 25–26 november på Bella Center i Köpenhamn.
Läs mer:: www.nordicclimatesolutions.com [/url]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078