23948sdkhjf

AGA storinvesterar i Enköping

Anläggningen moderniseras för 300 miljoner kronor och blir unik i sitt slag i Europa.
Investeringen är ett led i anpassningen till ett modernt produktutbud och kommer innebära en övergång till Lindes senaste teknologi för automatiserad fyllning och hantering av gascylindrar.

– Vi gör en offensiv satsning i Enköping med en helautomatiserad fabrik med den senaste automationstekniken från Linde. Anläggningen blir den första i sitt slag i Europa och den ökade automatiseringen kommer ge stora vinster både när det gäller leveransförmåga, ergonomi och säkerhet, säger Johan G Pettersson, produktionschef för AGAs verksamhet i norra Europa, i ett pressmeddelande.

Flyttar produktion
Satsningen kommer medföra en förflyttning av existerande verksamheter till Enköping, vilket beräknas skapa 40 nya arbetstillfällen vid anläggningen. Detta innebär att AGAs anläggningar i Rotebro, Växjö, Köping, Svedala och Gävle kommer att fasas ut under en treårsperiod. Delar av produktionsverksamheten i Köpenhamn, Leirdal och Sandviken kommer också att förflyttas till Enköping.

Anställda vid de berörda anläggningarna kommer så långt det är möjligt att erbjudas omplacering till den nya anläggningen i Enköping alternativt till annan närliggande AGA-verksamhet om sådan finns.

Samtal med facket har inletts vad gäller berörda anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093