23948sdkhjf

Danska Nilfisk köper upp i Sverige

Den 1 maj 2008 övertar Nilfisk-Advance ägandet av den svenska distributören Aquatech. Förvärvet är ett led i Nilfisk-Advance plan att ytterligare förstärka sin sälj- och serviceorganisation på städmaskiner och städmetoder.
Aquatech har en väl utbyggd sälj- och serviceorganisation i södra och mellersta Sverige med 20 anställda. Förvärvet blir en förstärkning av Nilfisk-Advance täckning av den svenska marknaden.

En rutinerad organisation
Aquatech grundades 1970 och ägs av grundare och VD, Kadim Akca och försäljningschefen Magnus Freland. Aquatech har bred kompetens och gedigen erfarenhet av professionell rengöring på den svenska marknaden. Företaget har tidigare fungerat som distributör av Nilfisks maskinsortiment och har därmed god kunskap om Nilfisks produktportfölj.

Fortsatt tillväxt med en stark ägare
Förvärvet är VD Kadim Akca:s önskan om fortsatt tillväxt och utveckling av företaget. - Nilfisk är en stark aktör på den svenska rengöringsmarknaden, varför jag ser Nilfisk som rätt företag att ta över och vidareutveckla Aquatechs verksamhet, säger Kadin Akca som stannar inom företaget under överlämningsperioden. Aquatechs försäljningschef Magnus Fredland stannar inom företaget. Med förvärvet av Aquatech förstärks Nilfisk-Advance försäljningskapacitet samtidigt som förmågan att leverera högkvalitativ service till den svenska marknaden avsevärt förbättras. - Vi ser detta förvärv som en perfekt matchning i Nilfisks förvärvsstrategi – Aquatech styrkor kompletterar Nilfisk perfekt säger Kenneth Andersson, VD på Nilfisk i Sverige.

Enligt pressmeddelande från Aquatech
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094