23948sdkhjf

Dubbelt danskt för Lindab

Lindab kompletterar sin nuvarande verksamhet i Danmark med förvärvet av Danmarks ledande grossist för plåtslagare, Muncholm A/S. Muncholm erbjuder hållbara tak- och fasadlösningar samt maskiner. Med förvärvet får Lindab en viktig direktkanal till plåtslagare i Danmark.

Muncholm bearbetar stål, zink, koppar och aluminium samt erbjuder lösningar för tak och fasader. Bolaget är ledande på aluminiumfasader och självbärande tak och har även ett omfattande utbud av maskiner och verktyg.

I Danmark erbjuder Lindab ventilationsprodukter och byggprodukter. I dagsläget säljs byggprodukterna genom återförsäljare och inte direkt till plåtslagare, men med det nya förvärvet av Muncholm får Lindab redan upparbetade relationer med plåtslagare och arkitekter i Danmark.

Vi är mycket glada över att välkomna Muncholm till vår danska verksamhet. Det är ett mycket välskött bolag som förstått hur man bygger långsiktiga kundrelationer. Dessutom har de produkter som håller hög kvalitet och kompletterar vårt produktutbud väl. Vi är också mycket glada för att Lars Nørskov Pedersen, delägare och vd, samt Sören Klavsen, delägare och säljchef plåtslageri, kommer att fortsätta i bolaget, säger Ola Ringdahl, vd och Koncernchef för Lindab i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet går att läsa att även Muncholms vd och delägare Lars Nørskov Pedersen ser fram emot samarbetet.

Vi ser fram emot att vara del av Lindab som förstår vår verksamhet och uppskattar den kvalitet och servicenivå vi erbjuder. Muncholm kommer att kunna dra nytta av Lindabs erfarenheter från liknande verksamheter i Sverige och Norge, vilket ger oss möjlighet att serva våra kunder ännu bättre.

Affären beräknas slutföras under tredje kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med SSAB:s fossilfria stål i skogsmaskiner
Damstahl vinner trippelt för sin digitala resa: "Har bara börjat"
EMO 2023 tillbaka efter pandemin
Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen
Sveriges fossilfria stål hyllas av USA:s Blinken
Vill producera metaller med lågt koldioxidavtryck – investerar i miljöanpassad utrustning

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11