23948sdkhjf

NVS etablerar sig i Finland

NVS Installation AB har lagt en plattform för expansion även i Finland genom att förvärva familjeföretaget LVI-Helin OY. Företaget bedriver VVS-verksamhet i främst sydvästra Finland och har ett 40-tal anställda. LVI-Helin OY har en stark regional position med inriktning på större entreprenader avseende bostäder och kommersiella fastigheter. Verksamheten bedrivs såväl i Helsingfors som i Åbo och Tammerfors.
Av LVI-Helins verksamhet är närmare åttio procent inriktad på uppdrag inom VS (Värme Sanitet) och resterande på ventilationsprojekt. Att det finns stora beröringspunkter mellan NVS produktportfölj och LVI-Helins verksamhet ser NVS Installations VD och koncernchef Håkan Bergkvist som ett starkt argument för förvärvet.
"Att det finns en överlappning med NVS produktportfölj är en fördel, men vi gör förvärvet främst för att vi fått en bra möjlighet att etablera en stabil plattform för den satsning vi vill göra i Finland. Den finländska marknaden är intressant och LVI-Helin har skaffat sig en stark position inom exempelvis segmentet affärscentra där det idag sker stora investeringar i Finland med både nybyggnation och utbyggnader av äldre centrum- anläggningar", säger Håkan Bergkvist.
LVI-Helin OY:s ledning har en uttalad målsättning att expandera och Håkan Bergkvist ser goda möjligheter för NVS att stötta tillväxtambitionen.
"Hos LVI-Helin finns en bred kompetens inom entreprenadprojekt och en flexibel organisation som arbetar nära kunden på ett mycket professionellt sätt. Samtidigt har företaget nått en storlek där en fortsatt tillväxt kommer att kräva ytterligare kompetens och resurser på ledningsnivå. Vår ambition är att LVI-Helin OY både ska behålla och förstärka sin starka regionala profil samtidigt som vi tillför den kompetens och det stöd som behövs för att verksamheten ska växa inom främst vissa storstadsregioner", avslutar Håkan Bergkvist.

Pressmeddelande från NVS

Om NVSNVS är ett av Nordens ledande installationsföretag med ungefär 2 200 medarbetare och en omsättning på cirka 3 100 MSEK. Verksamheten omfattar installationer inom värme och sanitet, sprinkler, industri, ventilation och kyla, samt service och underhåll. NVS har ett 80-tal lokalkontor runt om i landet och finns representerade i Norge med dotterbolaget Nordiske Varme Sanitær AS. NVS kunder finns inom både offentlig och privat sektor. Uppdragen omfattar allt från stora installationer för kommun, landsting och större byggföretag till mindre projekt för entreprenörer och privatpersoner. Läs mer på www.nvs.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078