23948sdkhjf

Vattenfall medverkar i Nordic Climate Cluster

Vattenfall medverkar som ett av sexton ledande svenska och norska företag i bildandet av Nordic Climate Cluster, NoCC, ett öppet nätverk för aktörer som önskar bidra med industriella lösningar inom energi- och miljöområdet. Initiativet presenterades i Oslo på måndagen.
NoCC har som mål att bli ett kraftfullt nätverk för att bidra till att industrin på kommersiella villkor utvecklar teknologier och produkter för att lösa vår tids klimatproblem.
– Klimatproblemet är vår tids största utmaning och vi är stolta över att delta i detta svensk-norska samarbete, som kan bli ett av de viktigaste branschöverskridande initiativ som tagits i Norden, säger Hans von Uthmann, Vattenfall.
– Detta branschöverskridande initiativ kan få stor påverkan när det gäller klimatpåverkande innovationer och affärssamarbete. Vi hoppas att det ska bidra till innovationer och idéer som både är bra för klimatet och ger oss i energibranschen nya affärsmöjligheter. Vår förhoppning är att initiativet och inte minst vårt deltagande ska borga för att goda idéer som kan förändra vår framtid verkligen blir genomförda.
– Vi ser det också som en möjlighet till fördjupat nordiskt klimatsamarbete mellan branscher, som i sin tur kan bli ett föredöme för andra delar av världen. Vattenfall har ett gott samarbete med industrin i Norden, men bara begränsad verksamhet i Norge. Detta kan bli en möjlighet att ytterligare stärka relationerna med norskt näringsliv.

Pressmeddelande från Vattenfall.
www.vattenfall.se
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.111