23948sdkhjf

Tröga löneförhandlingar på Saab i Trollhättan

– Saab-ledningen ger oss kalla handen. Vi jobbar under en enorm press, men trots detta vill företaget inte ge oss en enda krona, säger IF Metalls klubbordförande Paul Åkerlund. Årets lokala löneförhandlingar går långsamt på Saab Automobile i Trollhättan. Hittills har företaget nekat att ge mer än den generella löneökning på 2,5 procent som de är bundna till enligt teknikavtalet.
– Vi jobbar under en enorm press och med ständiga rationaliseringar och ledningen säger att vi jobbar bra, men i förhandlingarna har vi fått kalla handen, säger Paul Åkerlund. Men det är inte tusentals kronor extra de anställda kräver, utan bara något som kan ses som en uppskattande gest. Man hade också gärna sett att företaget sagt ja till förslaget om att höja föräldralönen från 10 till 20 procent och införa en friskvårdspeng

Biträdande förhandlingschef på Saab, Anna Häller, håller med om att de anställda gör ett väldigt bra jobb. – Men löneökningarna i det centrala avtalet hamnade väldigt högt denna gång. Därför tycker inte vi att det behöver läggas till något lokalt, säger hon. Någon friskvårdspeng behövs inte eftersom det redan finns en stor friskvårdsanläggning i fabriken med generösa öppettider.

Löneförhandlingarna ska fortsätta under torsdagen.

Källa: Dagens Arbete
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111