23948sdkhjf

LKAB-ledning oense om läcka

LKAB:s kommunikationsdirektör, Frank Hojem, upprörs över att uppgiften att vd Lars-Erik Aaro tvingas sluta läckte ut till media i förtid, rapporterar SVT Norrbotten. Men Gruvtolvans ordförande tycker Hojem agerade för långsamt.
LKAB:s officiella pressmeddelande om vd:ns avgång kom ut vid klockan 13 förra måndagen, drygt tre timmar efter de lokala medierna gått ut med uppgifterna.

Enligt SVT Norrbotten, som hänvisar till en artikel på företagets intranät, har detta irriterat ledningen.

”Vi ser allvarligt på att nyheten läckte ut i förtid. Enligt LKAB:s informationspolicy har alla medarbetare en skyldighet att handskas varsamt med känslig information som inte godkänts för extern publicering”, skriver företagets kommunikationsdirektör Frank Hojem i artikeln som har rubriken "Därför var LKAB inte först med nyheten om vd".

I en kommentar till nsd.se säger Frank Hojem att han inte vill spekulera i om informationen läckte från LKAB:s personal.

Jan Thelin, Gruvtolvans ordförande, riktar dock kritik mot kommunikationsdirektören. Han menar att det redan en vecka innan beslutet om vd-bytet förekom ryktesspridning, och att Frank Hojem därmed inte agerat tillräckligt snabbt.

– Hojem var inte tillräckligt snabb, agerade i "slow motion". Det funkar inte i dag, med Facebook och allt, säger Jan Thelin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078