23948sdkhjf

Mekanotjänst flyttar tillverkning

Mekanotjänst i Hudiksvall, med över 30 anställda, flyttar tillverkning till Järvsö och Örnsköldsvik.
– Vi ser det som den bästa lösningen för företaget, säger koncernchef Lennart Edling, i en kommentar till helahelsingland.se.

Reaktionen bland de anställda blev uppgivenhet och Lennart Edling säger till nyhetsportalen att han beklagar att de måste ge ett sådant besked.

– Det är ett besked man varken vill lämna eller få.

Anledningen till flytten är att Hiab sagt upp hyresgästen Mekanotjänst från de nuvarande lokalerna, som ligger mitt i en forsknings- och utvecklingsdel som Hiab bygger.

"Aldrig roligt att behöva göra en så stor förändring"
En flytt till ersättningslokaler inom fabriksområdet skulle bli för kostsam.

– Vi har tittat på de investeringar vi skulle behöva göra och de ger oss inte några långsiktiga förbättringar eller effektiviseringar. Vi måste se över möjligheterna att på ett kostnadseffektivt sätt behålla vår konkurrenskraft, säger Lennart Edling.

Produktionen kommer nu istället att flyttas till Örnsköldsvik och Järvsö. Anställda i Hudiksvall kommer att erbjudas de nya jobb som en flyttad tillverkning innebär.

– För Mekanotjänst är det aldrig roligt att behöva göra en så stor förändring, men vi måste ändå analysera läget och göra vad som är bäst för företaget, säger Lennart Edling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063