23948sdkhjf

Godkänd plan för Motala Train

Under torsdagen godkändes den preliminära planen för Motala Trains företagsrekonstruktion.
Motala Train AB ansökte om företagsrekonstruktion den 15 oktober 2014. Sedan dess har bolagets ledning fört diskussioner med leverantörer, kunder, banker och övriga intressenter om nya och förbättrade villkor för verksamheten i Motala och Västerås.

Torsdagens beslut innebär att Motala Train fortsätter rekonstruktionen med målet att nå en överenskommelse med samtligafordringsägare så snart som möjligt. ”Under förutsättning att detta uppnås bedömer företagsledningen att verksamheten kan drivas vidare”, skriver företaget i ett pressmeddelande. Förhandlingar med leverantörer, kunder, banker och övriga intressenter fortsätter.

I förra veckan varslades ett 40-tal anställda vid anläggningen i Motala. Förhandlingar med fackliga representanter pågår för närvarande.

– Vi är nu i en kritisk fas i vårt rekonstruktionsarbete. Bolaget måste minska sin organisation och reducera kostnader för att vi åter ska bli konkurrenskraftiga, säger Anders Holm, tf vd för Motala Train.

Motala Train räknar med att kunna lägga fram ett samlat förslag till uppgörelse före årsskiftet. Löper allt på som planerat räknar Motala Train med att i början av 2015 kunna vara ur den formella delen av rekonstruktionen.

– Vi hoppas på en konstruktiv dialog i kommande diskussioner med fordringsägare och att vi inom kort kan nå en gemensam ackordsuppgörelse, säger Anders Holm.

Den i särklass största fordringsägaren i rekonstruktionen är moderbolaget Aqilles Invest AB, som under det senaste året tillfört cirka 75 Mkr för att täcka förluster och likviditetsbehov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094