23948sdkhjf

Veteranen blir ny rorsman för Alstom i Norden

Har jobbat på bolaget de senaste 23 åren. Alstom utser även en ny Sverigechef.
Rob Whyte har utsetts till ny vd för Alstom Norden, med placering i Stockholm. Whyte har tidigare varit Managing Director för Regional & Intercity på Alstom UK & Ireland. Det meddelade bolaget i går eftermiddag.

– Jag är mycket glad över möjligheten att få leda vår nordiska verksamhet. Industrin går mot mer hållbara lösningar, vilket återspeglas särskilt i våra nya tåg och i våra infrastruktur-och signalsystemstjänster. Alstom är ett företag som främjar innovativt tänkande och jag ser många möjligheter att dra nytta av vår erfarenhet från järnvägsbranschen för en utbyggnad av den nordiska infrastrukturen, säger Rob Whyte.

Rob Whyte började på Alstom för 23 år sedan som lärling parallellt med sina universitetsstudier. Han har bland annat lett Alstoms vinnande anbud för spårvagnarna i Nottingham och för Crossrail-projektet i London.

Dessutom blir Björn Asplund, nuvarande Customer Director för Sverige och vd för Motala Train, även vd för Alstom Sverige.

I Norden har Alstom cirka 400 anställda som arbetar i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Alstom utvecklar, säljer och underhåller integrerade järnvägslösningar för marknaderna stadsnät och huvudlinjer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062