23948sdkhjf

RI Holding AB förvärvar AB Ferrolegeringar

RI Holding, som äger 100 procent av Carbomax AB, har förvärvat samtliga aktier i AB Ferrolegeringar från Nordic Elements AB.
Förvärvet inkluderar alla patent och patentansökningar som AB Ferrolegeringar (ABF) har utvecklat. Tillträde beräknas ske den 17 november 2014, förutsatt att pågående Due Diligence slutförs lyckosamt. Det uppger Carbomax i ett pressmeddelande.

ABF kommer att bli ett systerbolag till Carbomax och bolagen kommer att fortsätta sina verksamheter likt tidigare. Samtidigt kommer man utnyttja de positiva synergier som uppstår, och tillsammans vidareutveckla försäljningen av legeringar och tillsatsvaror för den metallurgiska industrin.

Enligt pressmeddelandet kommer det ackumulerade årstonnaget landa på cirka 125 000 ton, som levereras från lagren i Västerås och Luleå. ”Den nya konstellationen medför att vi enklare kan erbjuda ett mer heltäckande produktsortiment för våra kunder”, skriver Carbomax.

RI Holding avser, med fortsatt assistans från Nordic Elements AB, att ta i drift de patent som ABF har utvecklat speciellt avseende molybden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.782