23948sdkhjf

Citec övertar verksamhet inom Cargotec

Det är den tekniska planeringsverksamhet i Indien som nu blir en del av Citec.
Citec har ingått ett långsiktigt affärs- och samarbetsavtal med Cargotec. Som ett resultat av avtalet så flyttar Cargotec sitt ingenjörscenter i Pune, Indien, till Citec.

Affärsavtalet omfattar överföring av Cargotecs nuvarande affärsverksamhet i Pune, Indien, och de 110 anställda, till Citec. Cargotecs enhet i Pune är involverad i kvalificerade tekniska projekt för den globala godshanteringsindustrin.

För Citec så möjliggör avtalet en snabbare tillväxttakt i Indien, samt en ytterligare stärkt ingenjörskompetens till nytta för kunderna inom tillverkningsindustrin.

- Cargotec har sökt efter en teknisk partner i Indien. Citecs gedigna erfarenhet av att arbeta globalt från Indien förenklade beslutsprocessen. Det här partnerskapet gör att Cargotec uppnår en högre flexibilitet och effektivitet, samtidigt som våra 110 ingenjörer i Pune erbjuds goda karriärsmöjligheter inom Citec. Vår strategiska ambition är att fortsätta att växa och stärka marknadspositionen för affärsområdena Hiab, Kalmar och MacGregor i Indien, säger Olli Isotalo, VD för Kalmar på Cargotec, i ett pressmeddelande.

Citecs globala enheter kommer att erbjuda Cargotec - och dess affärsområden Hiab, Kalmar och MacGregor - ingenjörs- och projektledartjänster samt tekniska dokumentationstjänster i globala projekt.

Avtalet trädde i kraft den 13 juni 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078