23948sdkhjf

Nu ska stålet SSAB Zero användas i Cargotecs produkter

Nu utökas samarbetet mellan SSAB och Cargotec ytterligare genom att introducera det återvunna SSAB Zero-stålet med nollutsläpp till frakt- och lasthanteringsindustrin.

Redan i år planerar Cargotec att börja använda stålet i sina produkter.

– Vi är glada att välkomna Cargotec som partner även för SSAB Zero och ser fram emot att fortsätta våra gemensamma ansträngningar för att minska koldioxidavtrycken i värdekedjan. Efterfrågan på stål utan utsläpp fortsätter att öka och SSAB Zero gör det möjligt för oss att leverera mer stål av detta slag till våra kunder redan i år, säger Thomas Hörnfeldt, chef för Hållbara Affärer på SSAB om partnerskapet.

Även Päivi Koivisto, Vice President Sustainability på Cargotec, ser det som ett steg på vägen mot minskade koldioxidavtryck.

– Som leverantör av tung frakt- och lastutrustning är vi stora användare av stål. När så är möjligt ger vi företräde till material med ett mindre koldioxidavtryck än traditionella alternativ, och SSAB Zero tillhandahåller en koldioxidfri och cirkulär lösning. Det här är ett viktigt steg på resan mot fossilfritt stål och en stor möjlighet för Cargotec att växa sitt låga – och nollutsläppserbjudande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094