23948sdkhjf

Bättre arbetsmiljö i fokus när SAS byter till AGA:s GENIE® gasflaska

För markpersonalen på Arlanda fick arbetet ett lyft när SAS bytte de traditionella gasflaskorna i stål mot AGA:s GENIE-lösning.
Tempot är högt och tidsmarginalerna ofta små när SAS markpersonal på Arlanda ska säkerställa trycken i däck och stötdämpare på flygplanens landningsställ. SAS är sedan länge kund till AGA och har tidigare använt företagets traditionella gasflaskor för nitrogen. Nyligen byttes de traditionella gasflaskorna mot AGA:s GENIE modell. Resultatet blev en bättre arbetsmiljö och en mer effektiv vardag.

AGA:s GENIE flaskor har en inbyggd digital mätare som ger information om flaskans tryck och hur mycket gas som återstår.

-GENIE flaskorna har bidragit till en bättre arbetsmiljö på flera sätt. Tidigare var vi till exempel tvungna att vrida på varenda kran varje gång vi skulle läsa av nivån i flaskan för att få upp tillräckligt tryck för att kunna mäta. Idag sparar vi på våra handleder och vår tid. Med GENIE räcker det med ett snabbt tryck på displayen för att veta exakt hur mycket gas som är kvar, säger Anders Westman, Manager Tools & Workshop, SAS, i ett pressmeddelande.

GENIE gasflaskor
AGA:s GENIE gasflaskor är speciellt framtagna för kunder med behov av flexibilitet och rörlighet. Flaskorna har lägre vikt än traditionella flaskor och är stålfodrade, täckta av kolfiber och inneslutna i ett återanvändbart allvädersfodral av materialet HDPE, High Density Polyethylene.

Till skillnad från traditionella stålgasflaskor som ofta är höga och smala, har GENIE flaskorna en stabilare konstruktion som gör att flaskan kan stå stadigt i sig själv. Resultatet är en flaska som är lätt att hantera och ta med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079