23948sdkhjf

Combitech slutför förvärv av Bayes Risk Management

Combitech slutför förvärv av norskt konsultföretag.
Teknikkonsultbolaget Combitech, ett självständigt dotterbolag till försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB, slutför förvärvet av norska Bayes Risk Management. I samband med detta byter Bayes namn till Combitech och breddar sitt erbjudande till de norska kunderna, enligt ett pressmeddelande.

Resterande 30 procent
I augusti 2012 förvärvade Combitech 70 procent av Bayes Risk Management i ett led att stärka sin närvaro på den norska marknaden. Nu slutför man förvärvet genom att köpa resterande 30 procent och i samband med detta fullt ut integrera Bayes Risk Management med Combitech AS som etablerades 2010. Hela verksamheten kommer att drivas under namnet Combitech.

Strategiskt namnbyte
Namnbytet syftar till att öka tydligheten och ytterligare stärka positionen på den norska marknaden. För att säkra tillväxten kommer bolaget att fokusera på fem tjänsteområden: informationssäkerhet, verksamhetsarkitektur, Enterprise Risk management, säkerhetsstyrning och strukturberäkningar.

- De kompletterande tjänsteerbjudandet och kompetenserna inom de nu sammanslagna bolagen innebär att vi kan hjälpa våra norska kunder inom nya områden. I tillägg till detta har vi tillgång till Combitechs hela nordiska tjänsteutbud med 1400 medarbetare i Sverige och Finland, säger Combitechs vd Marie Bredberg.

Combitech AS har ett 50-tal medarbetare fördelade på kontor i Stavanger, Oslo och Lillehammer. De tjänsteområden som bolaget nu fokuserar på innebär behov av nyrekryteringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094