23948sdkhjf

Ökad kapacitet på Ferex

Investeringen i en kantpress innebär bland annat kortare ledtider och ökad kvalitet.
Ferex har investerat i en 400-tons kantpress som bland annat kommer att ge kortare ledtider och högre kvalitet och bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

– Det här är ett led i vår målsättning att investera i ny teknik för att fortsätta ligga i framkant, säger Hans Sundqvist, VD på Ferex, i ett pressmeddelande.

Vill ligga i framkant
Den nya kantpressen är levererad av Bystronic och har en presslängd på 4,1 meter och en presskraft på 400 ton. Den ersätter en av Ferex två befintliga kantpressar.

– Det här kommer att öka vår kapacitet ordentligt och dessutom korta våra ledtider samtidigt som det ger högre kvalitet och exakthet. Vi är ett företag som alltid strävar efter att ligga i teknisk framkant och det här är en led i det arbetet, säger Hans Sundqvist.

Att valet föll på Bystronic beror på att de är leverantör av Ferex lasermaskiner. Dessutom var Bystronics höga tekniknivå en viktig faktor samt att mjukvaran för programmering av kantpressen och laserskärmaskinerna är kompatibla med varandra, menar Hans Sundqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078