23948sdkhjf

Rittal ser växande marknad med ny standard

Företagets förhoppning är att deras starka position, i samband med den nya standarden, ska säkerställa affärer.
Från och med november 2014 gäller den internationella standarden IEC 61439 för automationsskåp, fördelningscentraler och ställverk. Det öppnar för säkrare strömfördelning och ny efterfrågan.

– Standarden ställer helt enkelt tuffare krav på funktion och det passar oss perfekt, säger Jonas Dahlén, produktchef för strömfördelning på Rittal Scandinavian ab, i ett pressmeddelande.

Helheten bedöms
Standarden gäller förkopplingsutrustningar upp till 1000/1500 V AC/DC och beskriver krav och provningsmetoder för en kombination av olika produkter monterade i ett skåp. När standarden gäller ska konstruktioner följas av dels en ”Design Verification”, dels en”Routine Verification” vilka ersätter benämningarna typkontrollerad (TTA) och partiellt typkontrollerad utrustning (PTTA). Det betyder att det är helheten som ska bedömas för att kraven ska vara uppfyllda.

Färdig dokumentation
Rittal är en världsledande leverantör av säker strömfördelning. Företagets lösningar har redan den dokumentation som krävs enligt IEC 61439. Dessutom kan Rittal erbjuda verktyg för de beräkningar som standarden kräver, exempelvis Rittals Power Engineering-program version 6.1. Även programverktyget Rittal Therm ger stöd för beräkningar under planeringsfasen.

– Det är en oerhörd styrka och där är vi tidigt ute, betonar Jonas Dahlén. Vi hoppas mycket på att standarden får genomslag och att vi därigenom kan säkra ett antal både nationella och internationella affärer för våra skåp och strömfördelningssystem.

Handbok
I dagarna kom Rittals handbok som beskriver hur konstruktion och dokumentation ska hanteras enligt den nya standarden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078