23948sdkhjf

Gestamp satsar

Över 100 miljoner kronor investeras i fabriken i Luleå.
Det spanska företaget GestampHardtech investerar nu 100 miljoner i företagets anläggning i Luleå. Bland annat ska en ny produktionslinje stå klar i april och ytterligare en produktionslinje har köpts in för utveckling. Samtidigt förbereds fabriken för att kunna förse den nya Volvomodellen XC 90 med 23 delar.

– Det är runt 100 miljoner kronor. Och med det förväntar vi att stärka den teknologiska utvecklingen i regionen. Vårt arbete med Luleå tekniska universitet är mycket viktigt, för med dem kan vi ta fram nya produkter och utveckla teknologi, säger Jose Antonio Nùñez, VD på GestampHardtech, till NSD.

Tuffa tider
Satsningen sker trots att fabriken har haft det kämpigt. Efter krisen 2010 blev det allt vanligare bland biltillverkare att använda härdpressat stål i fordonen.

Dessutom etablerade sig fler konkurrenter på marknaden, vilket bland annat innebar effektiviseringar i form av varsel på fabriken i Luleå.

– För några år sedan var linjerna nästan de enda i världen. Priserna var höga för att det inte fanns konkurrens. Nu är allt annorlunda, säger Jose Antonio Nùñez.

I och med den tuffare konkurrensen fattades beslut om att satsa på den närliggande marknaden, som Volvo och Scania och Jose Antonio Nùñez hoppas på framtiden.

– Vi är fortfarande långt iväg från vårt mål. Vi får kriga för varje order. Det beror på hur bra det går för nya Volvon och om vi kan få något från Scania, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078