23948sdkhjf

Vestas säljer verksamhet till Exova Metech

Exova Metech tar nu över kalibreringstjänster vid Vestas anläggningar i Danmark, USA och Kina.
Avtalet innebär ett långsiktigt partnerskap där mätteknikföretaget Exova Metech tar över Vestas interna kalibreringsverksamheter vid produktionsenheterna i Lem, Danmark och i Denver, USA med sammanlagt 18 anställda, samt verksamheten i Tianjin, Kina senare under våren.
Exova Metech blir därmed huvudleverantör av kaliberingstjänsterna.

- Vi är både stolta och glada över det förtroende som Vestas visar oss, och det bekräftar vår position som en av de ledande leverantörerna av högteknologiska tjänster till vindkraftsindustrin, säger Hans Åberg, VD för Exova Metech, i ett pressmeddelande. Det är vår förmåga att erbjuda flexibla lösningar som belönas, och det innebär också att vi kan fortsätta att växa globalt genom strategiska förvärv och långsiktiga partnerskap, fortsätter Hans.

- Vårt samarbete med Exova Metech sträcker sig många år tillbaka, och detta avtal innebär för Vestas att vi säkrar tillgången till den bästa kalibreringsleverantören för vår verksamhet. Genom outsourcing av kalibreringsverksamheterna kan vi fokusera på vår kärnverksamhet, och samtidigt erhålla bästa möjliga lösning inom detta tekniskt sett kritiska område, säger Nicola Gianluca Raimondi, senior manager QSE incident management och ansvarig för kalibrering på Vestas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093