23948sdkhjf

Organisationsförändring inom Sweco

Stort fokus på infrastruktur i Sweco Sveriges nya organisation.
I juli förvärvade Sweco företaget Vectura och bildade Nordens största arkitekt- och teknikkonsultföretag. För att ytterligare stärka kunderbjudandet förändras nu organisationen i Sweco Sverige. Bland annat bildas tre infrastrukturbolag; Sweco Rail inom järnväg, Sweco Civil inom anläggning och Sweco TransportSystem inom trafik och samhälle.

Samlar tjänster
Andra förändringar som genomförs är bland annat att Sweco samlar sina tjänster inom gestaltande landskapsarkitektur i ett och samma bolag, Sweco Architects. Likaså samlas alla tjänster inom energiområdet i Sweco Energuide. Många av Swecos olika verksamheter växer då Vectura integreras fullt ut i Swecos organisation vid årsskiftet. Förändringarna träder i kraft den 1 januari 2014.

– Vi skapar en organisation som gör att vi nu har det klart starkaste kunderbjudandet på marknaden. Vi har dragit ifrån konkurrenterna och skapat oslagbara förutsättningar att ta oss an både de mindre och medelstora lokala uppdragen men också de riktigt stora uppdragen. Genom att förstärka vart och ett av våra kompetensområden blir vi ännu starkare tillsammans, säger Åsa Bergman, VD Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078